Kávéház-sirató
Menü
 
A régmúlt kávéházai
 
A kávéházak ''lakói,,
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
hitetlenhomepage
New York kávéház
New York kávéház : Asztaltársaságok a New York kávéházban

Asztaltársaságok a New York kávéházban

  2005.07.24. 23:28

A nagyobbik játékterem

Asztaltársaságok a New York kávéházban

 

A Pesti Napló
A szerkesztői asztaltársaságok közül elsőként a Pesti Naplónak volt törzsasztala a New York kávéházban.
Közvetlenül a kávéház megnyitása után a kasszával szemben telepedtek le. Bródy Sándor, Nagy Endre, Nádas Sándor, Kemény Simon, Berkes Imre voltak a szerkesztői asztalnál legtöbbször feltűnő alakok.

A Nyugat
A Centrál kávéházból a New Yorkba költözött egy rövid időre a Nyugat szerkesztősége is. Az asztaltársaság vezéralakjai Ignotus, Osvát Ernő, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és a többiek. De helyet foglaltak itt a Nyugat szerzőinek feleségei is. Sőt, a hét egy napján még Kiss József, a Hét főszerkesztője is ellátogatott a kávéházba, hogy a legenda szerint megnézhesse, hogy korábbi munkatársai olvassák e versét az éppen aktuális folyóirat számában.

 

A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG