Kávéház-sirató
Menü
 
A régmúlt kávéházai
 
A kávéházak ''lakói,,
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
hitetlenhomepage
New York kávéház
New York kávéház : Asztaltársaságok a New York kávéházban

Asztaltársaságok a New York kávéházban

  2005.07.24. 23:28

A nagyobbik játékterem

Asztaltársaságok a New York kávéházban

 

A Pesti Napló
A szerkesztői asztaltársaságok közül elsőként a Pesti Naplónak volt törzsasztala a New York kávéházban.
Közvetlenül a kávéház megnyitása után a kasszával szemben telepedtek le. Bródy Sándor, Nagy Endre, Nádas Sándor, Kemény Simon, Berkes Imre voltak a szerkesztői asztalnál legtöbbször feltűnő alakok.

A Nyugat
A Centrál kávéházból a New Yorkba költözött egy rövid időre a Nyugat szerkesztősége is. Az asztaltársaság vezéralakjai Ignotus, Osvát Ernő, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond és a többiek. De helyet foglaltak itt a Nyugat szerzőinek feleségei is. Sőt, a hét egy napján még Kiss József, a Hét főszerkesztője is ellátogatott a kávéházba, hogy a legenda szerint megnézhesse, hogy korábbi munkatársai olvassák e versét az éppen aktuális folyóirat számában.

 

FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams